En helt speciel rejseoplevelse i Afrika

Tanzania er en palet af spændende oplevelser. Her møder du storslået, vild natur, fysiske udfordringer, afslappende luksus og selvfølgelig den unikke afrikanske kultur. Med andre ord har Tanzania lidt af alt det, der udgør en oplevelsesrig rejse.

Oplevelserne står i kø, når rejsen går til Tanzania. Det mytiske Mount Kilimanjaro, der tårner sig op i horisonten, løverne, der side om side med leoparder, elefanter, bøfler og næsehorn patruljerer og regerer i Serengeti og bølgernes skvulpen ved vandet på Zanzibar. Her får man virkelig hele pakken, når Afrika udspiller sig fra en af dets smukkeste og mest spændende sider. Lad os tage dig med på en rundtur, i hvad der også kaldes verdens bedste safariland, så du kan lære det lidt bedre at kende.

Nordtanzania

I det nordlige Tanzania er det især naturoplevelserne, der imponerer de besøgende. Her finder man Afrikas højeste punkt, Mount Kilimanjaro, der er hele 5.895 m højt. Tæt derpå ligger Mount Meru, som er Afrikas tiende højeste punkt, og som strækker sig 4.566 m op i luften. Begge er sovende vulkaner, som hvert år besøges af eventyrlystne rejsende.
Vest for Mount Kilimanjaro og Meru kan man opleve de internationalt kendte nationalparker Serengeti, Ngorongoro Krater og Tarangire. Nationalparkerne er blandt andet kendte, fordi man her har den største chance for at opleve The big five – det vil sige, at man kan være heldig både at se løver, leoparder, elefanter, afrikanske bøfler og næsehorn.

 

I det nordvestlige Tanzania kan man opleve den storslåede Victoriasø, som er Afrikas største sø og den næststørste ferskvandssø i verden. Ikke langt derfra, ligger Masai Mara, som er en nationalpark i Kenya. Kenya grænser op til det nordlige Tanzania, så her er der mulighed for at slå et smut forbi endnu et afrikansk land, mens man er af sted. Det er også ved grænsen mellem de to lande at Den store vandring finder sted.

Udover ovenstående must see-oplevelser, kan det nordlige Tanzania danne rammerne for lokale kaffeture, trekkingture i højlandet og ture til varme kilder og vandfald.

Syd- og Vesttanzania

I det syd- og vestlige Tanzania er der også rig mulighed for safari, men her er der knap så mange turister som i de nordlige parker. På den måde får man en mere ”alene-i-naturen” form for oplevelse. I området ligger Tanzanias største nationalpark, Ruaha Nationalpark, der især er kendt for sin gode bestand af elefanter, som også er nogle af verdens største. Desuden er parken Afrikas bedste sted at tage på safari til fods.

Udover Ruaha Nationalpark kan man besøge Mikumi Nationalpark og Selous vildtreservat, hvor man kan være heldig at opleve The big five. I Selous kan man udforske naturen og dyrelivet til søs, hvis man vælger at tage på båd-safari på Rufiji-floden.

Midt i landet ligger Tanzanias hovedstad Dodoma, som har været hovedstad siden 1996. Her kan man gå i dybden med Tanzanias historie på markeder og i landets største moske, Gaddafi Moskeen.

 

Østtanzania

I det østlige Tanzania ligger landets største by, havnebyen Dar Es Salaam, som tidligere har været landets hovedstad. Byen er med sine 5.5 millioner indbyggere Afrikas mest befolkede by og fungerer stadig som Tanzanias kommercielle hovedstad. Mange turister anvender byen som et pit stop, før turen går videre til Tanzanias mange andre spændende attraktioner. Langs kysten ligger nogle af Tanzanias bedste strande og nogle fantastiske strandøer, hvor man kan komme væk fra storbyens larm. To-tre timers kørsel syd for Dar Es Salaam ligger Bagamoyo, der har været Østafrikas hovedstad, og dermed også er en af de ældste byer i Østafrika. Bagamoyo var tidligere en vigtig slavehavn i Afrika, og i byen finder man en masse historiske bygninger og ruiner fra slavetiden.

Ved den østlige kystlinje ligger den eksotiske øgruppe Zanzibar, der har to hovedøer kaldet Unguja og Pemba. Her ligger hovedbyen Stone Town, som er en af Tanzanias største vartegn, og som er optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Zanzibar er kendt for er være lig med luksus i idylliske omgivelser og et sandt ferieparadis. Østtanzania har det perfekte ferieklima, og varmen får hurtigt tankerne væk fra de kolde vintre i Danmark.